• 2017jul mac
 • headphoto1  

  ПОДДРШКА НА БИЗНИСИТЕ ВО ЗАПАДЕН БАЛКАН

  Една компанија за производство на џем инсталираше бојлер што работи на остатоците од овошјата. Таа исто така, инвестираше во голем број мерки за изолација. Проектот го намали отпадот, ги подобри работните услови, со тоа што ја направил зградата поудобна, и значително ги намали трошоците за енергија и емисиите на CO2. Инвестицијата се врати за само 1,76 години од заштедите.
 • headphoto3  

  ПОДДРШКА НА ОПШТИНИТЕ ВО ЗАПАДЕН БАЛКАН

  Зградите, вклучувајќи ги нашите училишта, болниците и јавните администрации трошат непотребно енергија. Со модерните технологии тие би можеле да станат и до 50% повеќе енергетски ефикасни.

  Со WeBSEFF шемата, општините и компаниите кои обезбедуваат општински услуги може да аплицираат за заеми, финансиски стимулации и бесплатни стручни совети за инвестирање во модерни, енергетски ефикасни технологии.

Карта на проектот

map

Развиен од

Финансиран од

Имплементиран од

logo-ebrd logo-EU logo-e3
Bosnia and
Herzegovina:
Croatia: FYR
Macedonia:
Serbia:

logo-rba

logo-zaba

logo-ohridskabanka

logo-bancaintesa

logo-unicreditBIH

logo-erstebank

nlbtutunska

komercijalna-banka-logo

 

pbz